Bankgarantie bestaande bouw

Een bankgarantie bestaande bouw tegen een aantrekkelijk tarief met de mogelijkheid uw klant extra zekerheid te bieden door de bankgarantie te verzekeren. Nationale Waarborg stelt de bankgarantie zodra er een renteaanbod van de geldverstrekker is, dus ver voor er finaal akkoord is. Welke stukken u verder in uw dossier dient te hebben, leest u in de Verklaring Tussenpersoon. De bankgarantie bestaande bouw is geldig tot een maand na de opgegeven passeerdatum met een maximum van 13 maanden. Nationale Waarborg geeft geen bankgaranties af met garantiebedragen hoger dan 10% van de koopsom.

Kosten

De kosten van de bankgarantie bestaande bouw bedragen 0,9% van het garantiebedrag met een minimum van €225,-. Voor garantiebedragen boven €100.000,- zijn de garantiekosten op aanvraag. U kunt boven op de berekende garantiekosten een administratievergoeding van 0%, 0,1% of 0,2% van het garantiebedrag berekenen.

Het verlengen (enkel mogelijk binnen de maximale geldigheid van 13 maanden) en wijzigen van de bankgarantie bestaande bouw is kosteloos.

U vraagt de bankgarantie bestaande bouw digitaal aan of u downloadt het formulier. Uw garantie opdracht wordt binnen één werkdag behandeld. Wanneer de bankgarantie bestaande bouw gesteld is, ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging.

Verzekering op de bankgarantie

Wanneer u extra zekerheid aan uw klant wilt bieden, verzekert u de bankgarantie voor slechts €25,- extra. U kiest eenvoudig voor de verzekering door op het formulier of in de digitale aanvraagmodule het vinkje bij verzekering aan te zetten.

Met de verzekering op de bankgarantie is uw klant verzekerd wanneer de koop na het verlopen van de ontbindende voorwaarden niet doorgaat vanwege overlijden, ziekte, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. 

Wanneer de verkoper de bankgarantie dan inroept, keert de verzekering het garantiebedrag uit tot een maximum van €35.000,- (ligt het garantiebedrag hoger dan €35.000,- dan keert de verzekering €35.000,- uit en Nationale Waarborg de rest. Dit restbedrag dient de klant wel nog terug te betalen aan Nationale Waarborg).

De volledige voorwaarden van de verzekering vindt u hier

Garantieopdracht bestaande bouw