Up to Date 89 - Anonimisatie in het kader van AVG - Wat verandert er voor u?

Aankomend lange Hemelvaartweekend (21 tot en met 24 mei) implementeren wij nieuwe functionaliteit in ons systeem. Eén onderdeel hiervan is het anonimiseren van gegevens na een bepaalde tijd. Om AVG-compliant te zijn, dienen we de privacy van uw klanten te waarborgen en dat impliceert dat we na een bepaalde termijn de persoonsgegevens dienen te anonimiseren en uiteindelijk te verwijderen. Binnenkort zetten wij een volledig overzicht online welke u inzicht geeft wanneer wij welke gegevens anonimiseren en verwijderen.

Het bovenstaande houdt in dat na het Hemelvaartsweekend bepaalde gegevens in NWB Online en in uw vergoedingsoverzichten geanonimiseerd/verwijderd kunnen zijn. U moet rekening houden met onderstaande:

NWB Online
Het kan zijn dat u minder bankgaranties in uw overzicht heeft staan. Dit komt omdat bankgaranties die volledig afgehandeld zijn na 3 maanden uit NWB Online worden gehaald. Onder ‘volledig afgehandeld’ verstaan wij dat wij alle kosten voor de bankgarantie ontvangen hebben en de eventuele vergoeding aan u uitgekeerd is.

Vergoedingsoverzichten
Uw vergoedingsoverzichten blijven gewoon beschikbaar in NWB Online. Alleen zullen de overzichten 3 maanden nadat ze aan u uitbetaald zijn, geanonimiseerd worden. Dat betekent dat in de overzichten de namen van uw klanten vervangen worden door ‘xxx’. Let op: Mocht u dus nog oude overzichten willen downloaden en ergens opslaan met de volledige gegevens, doe dit dan uiterlijk aankomende woensdag 20 mei.

Gesloten rond Hemelvaartsdag en Pinksteren
Rond Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn wij een aantal dagen gesloten. Wij zijn de volgende dagen gesloten:

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei
Maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag)

De overige dagen zijn wij gewoon geopend en regelen wij, zoals u van ons gewend bent, uw bankgarantie binnen één werkdag!

NWB Offline van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei
Wij pakken het lange Hemelvaartweekend aan om nieuwe functionaliteit te implementeren in ons systeem. Daarom zal NWB Online van donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 24 mei zeer beperkt bereikbaar zijn. Maandag 25 mei zijn alle systemen weer volledig online en ontvangt u van ons een nieuwsbrief waarin we de nieuwe functionaliteit verder toelichten. 

Digitaal college ‘Een florerende woningmarkt in crisistijd’ dinsdag 19 mei 
De oorspronkelijke datum van HypoVak wil de organisatie niet zomaar voorbij laten gaan en daarom organiseren zij op 19 mei – geheel RIVM proof – een HypoVak college. Dit is een digitaal college waarin hoogleraar en woningmarktexpert Peter Boelhouwer, op basis van de cijfers uit het laatste kwartaal, de meest recente woningmarktinformatie en door de achtergronden van de koopprijsontwikkeling te belichten, een voorzichtige blik in de toekomst werpt (met als stip op de horizon de 17e editie van HypoVak op 27 oktober).
 
Inschrijven is niet meer mogelijk.