Up to Date 103 - Wij gaan weer fietsen, wandelen én zwemmen. Sponsor jij ons?

Inmiddels is het alweer 6 maanden na onze laatste actie voor Stichting ALS Nederland. Op een zondagmiddag in augustus sprongen wij in het koude water van de Loosdrechtse plassen en zwommen we die 2 kilometer. De actie van 2021 leverde maar liefst €80.854 op dankzij de vele donaties die we mochten ontvangen. Hiervoor zijn we alle donateurs dankbaar. Alleen samen kunnen we ons doel bereiken en ALS verslaan.

Vandaag, woensdag 9 februari, trappen we af met onze actie voor 2022. Over precies 4 maanden gaan we een nieuwe uitdaging aan, namelijk de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk tijdens de Tour du ALS op 9 juni 2022. Zowel fietsend als wandelend is die beklimming 22 kilometer. Maar die afstand kilometers zijn niet de moeilijkheid, dat zijn de hoogtemeters. 1.652 meter om precies te zijn. Daag jezelf uit en klim mee met ons team Op naar de Top. Op de speciale actiepagina kun je je inschrijven, maar kun je ook doneren. In de komende maanden zullen we nog keihard moeten trainen om ons einddoel te kunnen behalen. Dat einddoel voor 2022 is €80.000.

Voor deze €80.000 gaan we niet alleen de Kale Berg bedwingen, maar nemen we opnieuw een duik in de Loosdrechtse plassen. Op zaterdag 27 augustus is het event We duiken er weer in het 'voorafje' van de grote Amsterdam City Swim dat een dag later plaatsvindt. We nodigen je graag uit mee te zwemmen in ons team tijdens dit kleinschalige maar fantastische event. Wij zorgen voor alles wat je nodig hebt om je die 2 kilometer als een vis in de Loosdrechtse plassen te voelen. Ook deze actie heeft een eigen speciale actiepagina waar je je in kunt schrijven, maar waar je ook een donatie kunt doen.

   


Waarom doen wij dit?

ALS is een ongeneeslijke, dodelijke ziekte die jaarlijks, in Nederland, aan 500 mensen het leven kost. Omdat ALS een relatief kleine ziekte is, wordt er vanuit de farmaceutische industrie niet geïnvesteerd in onderzoek en is er geen behandeling en geen medicijn. Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling voor ALS. De 1.500 patiënten in Nederland en 400.000 wereldwijd hebben nu alleen de dood als vooruitzicht. Zij overlijden binnen 3 tot 5 jaar. In 2017 verloren wij onze collega Tim van den Berg aan deze ziekte. Tim was slechts anderhalf jaar ziek voordat hij overleed.

In 2021 kreeg Monique van den Hoorn van Zeevat Hypotheken de verschrikkelijke diagnose. Haar verhaal lees je in een artikel uit de ALS special van InFinance. Een team van Zeevat Hypotheken loopt en zwemt dit jaar mee met onze acties. Samen gaan we voor een recordbedrag ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oplossing voor ALS. Monique is, naast Tim, het gezicht voor onze acties. Help je ons mee om een toekomst te bieden aan Monique en alle andere ALS-patiënten?


Wat kun jij doen?

Alle hulp is welkom en je kunt veel doen.

  • Meedoen: Klim met ons mee met Op naar de top, of doneer op deze pagina aan het team of aan een van de fietsers of wandelaars
  • Meedoen: Zwem met ons mee met We duiken er weer in, of doneer op deze pagina aan het team of aan een van de zwemmers
  • Sponsor ons met een van de verschillende sponsorpakketten
  • Jaarlijks doneren wij, gedurende onze actieperiode, van iedere bij ons gestelde bankgarantie een bedrag van €2,00. Dit kun jij ook doen. Natuurlijk hoeft dat niet hetzelfde bedrag of tijdsperiode te zijn. Alles is mogelijk. Overleg eens met onze accountmanagers Linda 06 1186 70 24 of Louise 06 3162 08 78 hierover of stuur een e-mail naar marketing@nationalewaarborg.nl
  • Jouw persoonlijk pagina in de speciale zomereditie van InFinance voor een sponsorbijdrage van €500 of meer.

Jouw persoonlijke pagina in de speciale zomereditie van InFinance & VVP

Augustus 2022 verschijnt een extra online uitgave onder de vlag van InFinance en VVP die geheel in het teken staat van alle acties georganiseerd door Nationale Waarborg in 2022. Een branche-initiatief (voorheen Swim for Tim) waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting ALS Nederland.

De speciale online zomereditie, die een samenwerking is tussen InFinance en VVP, bevat:
• Artikelen van en over Stichting ALS Nederland
• Inleiding van de actie en de doelstelling
• Interviews en een reisverslag van onze reis naar de top van de Mont Ventoux
• Jouw eigen (advertentie)pagina in de rubriek ‘Sponsor aan het woord’

Dit magazine wordt online verspreid in grote oplage onder alle abonnees van InFinance en VVP.

* Voor de aanlevering van een kant-en-klaar pagina betaalt de sponsor €500. Indien er redactionele of opmaak werkzaamheden van InFinance of VVP worden gevraagd, betaalt de sponsor €750. De redactie van InFinance en VVP zetten zich belangeloos in waardoor de gehele opbrengst van het magazine ten gunste komt van de actie voor ALS.

In 2021 verscheen de eerste editie van de InFinance ALS-special. De volledige informatie over deze speciale editie vind je terug op de pagina Ik steun Stichting ALS en ontvang een pagina in de speciale editie van InFinance en VVP!


Voorbereiding

De komende maanden gaan wij dus trainen, trainen en nog eens trainen. Houd onze social media kanalen in de gaten, want daar gaan we updates delen in de vorm van filmpjes en foto's.

Uitnodiging trainingsdag 27 maart
Zondag 27 maart organiseren we een geheel verzorgde kennismakings- en trainingsdag met een clinic voor onze fietsers en wandelaars. Wil jij daar als deelnemer van een van onze beide acties óf als gouden- of zilveren sponsor bij aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar marketing@nationalewaarborg.nl. Je bent van harte welkom.