Up to Date 107 - Nog één maand te gaan voor de Tour du ALS

De laatste maand om te trainen ter voorbereiding van ons Tour du ALS avontuur voor de beklimming van de Mont Ventoux is aangebroken. Er wordt keihard getraind door al onze teamleden.

Het is belangrijk dat we als fietsers en wandelaars 3 keer per week trainen. Vandaag, maandag 9 mei, is er nog maar 1 maand te gaan voordat het zover is. Onze collega Hilone was de afgelopen week op de Mont Ventoux en het is er koud en guur. Wij starten aan de noordkant, bij Malaucène, de weg omhoog is de komende weken nog gesloten in verband met het opruimen van sneeuw en ijs.


Het op te halen bedrag groeit gestaag, momenteel hebben we 54.951 euro op de teller staan. We hebben een mooi aantal sponsoren die we enorm dankbaar zijn voor hun bijdrage. Deze sponsoren vind je onderaan deze nieuwsbrief. Natuurlijk zijn niet alleen grote bedragen belangrijk, want een heleboel kleine bedragen maakt ook een mooi bedrag. Het geld dat we nu hebben is al een fantastisch bedrag, maar geld is hard nodig om ALS te verslaan, daarom onze vraag: Wil jij ons sponseren? Je kunt een donatie doen via onze teampagina.

Om ons doel van 80.000 euro te bereiken gaan we niet alleen de Kale Berg bedwingen, maar nemen we opnieuw een duik in de Loosdrechtse Plassen. Op zaterdag 27 augustus is het event We duiken er weer in het 'voorafje' van de grote Amsterdam City Swim dat een dag later plaatsvindt. We nodigen je uit mee te zwemmen in ons team tijdens dit kleinschalige maar fantastische event. Wij zorgen voor alles wat je nodig hebt om je die 2 kilometer als een vis in de Loosdrechtse Plassen te voelen. Ook deze actie heeft een eigen speciale actiepagina waar je je in kunt schrijven, maar waar je ook een donatie kunt doen.

Een team van Zeevat hypotheken & verzekeringen klimt en zwemt met ons mee. Hun collega Monique van Hoorn kreeg vorig jaar de verschrikkelijke diagnose. Monique is pas 35 jaar. Haar verhaal lees je in een artikel uit de ALS special van InFinance.


Waarom doen wij dit?

Via de organisatie van Tour du ALS kregen we de mogelijkheid tot een promotievideo en een interview. In het interview Ik heb Tim beloofd dat we doorgaan met de strijd tegen ALS vertelt Antoinette naast wat wij in de afgelopen jaren met onze acties hebben gedaan ook waarom wij doorgaan met onze strijd. Een aanrader om even te lezen.

Een andere video die duidelijk maakt waarom we dit doen is een animatievideo. Kort maar krachtig. Eerstestap.nl helpt ons al die jaren dat wij actie voeren tegen ALS met deze filmpjes. Wij zijn heel dankbaar dat we ook dit jaar weer een aangepaste versie van hen hebben gekregen.
Wil jij hem voor ons delen?


Jouw persoonlijke pagina in de speciale zomereditie van InFinance & VVP

Zomer 2022 verschijnt een extra online uitgave onder de vlag van InFinance en VVP die geheel in het teken staat van alle acties georganiseerd door Nationale Waarborg in 2022. Een branche-initiatief (voorheen Swim for Tim) waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting ALS Nederland.

De speciale online zomereditie, die een samenwerking is tussen InFinance en VVP, bevat:
• Artikelen van en over Stichting ALS Nederland
• Inleiding van de actie en de doelstelling
• Interviews en een reisverslag van onze reis naar de top van de Mont Ventoux
• Jouw eigen (advertentie)pagina in de rubriek ‘Sponsor aan het woord’

Dit magazine wordt online verspreid in grote oplage onder alle abonnees van InFinance en VVP.

* Voor de aanlevering van een kant-en-klaar pagina betaalt de sponsor 500 euro. Indien er redactionele of opmaak werkzaamheden van InFinance of VVP worden gevraagd, betaalt de sponsor 750 euro. De redactie van InFinance en VVP zetten zich belangeloos in waardoor de gehele opbrengst van het magazine ten gunste komt van de actie voor ALS.

In 2021 verscheen de eerste editie van de InFinance ALS-special. De volledige informatie over deze speciale editie vind je terug op de pagina Ik steun Stichting ALS en ontvang een pagina in de speciale editie van InFinance en VVP!


Sporttenue

27 april was er een deelnemersbijeenkomst voor de Tour du ALS. Hier werd onder anderen het tenue gepresenteerd voor deze jubileumeditie. 
Dit evenement startte de allereerste keer met zo'n 25 deelnemers en nu, 10 jaar later, staan er ruim 700 mensen aan de start. Nationale Waarborg is samen met Zeevat hypotheken en verzekeringen hoofdsponsor van deze speciale editie, onze logo's staan op de gouden rand van de mouw. Daar zijn we best een beetje trots op! Wist je dat? De 1.500 euro die iedere deelnemer van de Tour du ALS ophaalt, symbool staat voor de 1.500 ALS patiënten in Nederland. Van het totaal opgehaalde donatiegeld gaat elke euro naar de strijd tegen ALS!

 

Topper Margriet

Alle hulp is welkom. Zo helpt Margriet Zwartjens, deelneemster in ons team van 2019, ons met allerlei kleinere acties maar met een geweldige opbrengst. Voor Koningsdag had Margriet Zwartjens een kraam op de vrijmarkt opgezet. De opbrengst van deze dag, 320 euro, schenkt zij aan ons team Op naar de top. En dat niet alleen. Zij organiseerde bij haar lokale  sportschool een spinningmarathon. Opbrengst 500 euro. Als klap op de vuurpijl wist zij Olympisch kampioene Irene Schouten te strikken om ons team succes te wensen. Heel veel dank aan Margriet, wat een TOPPER! De volledige opbrengst komt ten goede van Stichting ALS Nederland.