Up to Date 86 - Alleen nog digitaal aanvragen en andere wijzigingen per maandag 20 mei a.s.

Om te voldoen aan de wet- en regelgeving rond de AVG veranderen er vanaf 20 mei a.s. een aantal zaken in onze dienstverlening. Vanaf maandag kunt u uw aanvraag bankgarantie niet meer per e-mail indienen. Ook het aanleveren van informatie en de meeste communicatie verloopt vanaf dat moment via NWB Online. In deze nieuwsbrief leest u wat er verandert.

Alleen nog digitaal aanvragen
U vraagt uw bankgarantie vanaf 20 mei a.s. alleen nog maar digitaal aan. Dit betekent dat u een aanvraag indient via ons systeem NWB Online of via een bij ons aangesloten adviessoftwarepakket zoals Adviesbox en Scenario Advies. Aanvragen die na 20 mei per e-mail binnen komen, kunnen wij niet langer accepteren. 
Mocht u nog niet bekend zijn met NWB Online, dan vindt u hier alle informatie over de werkwijze en hoe u de eerste keer kunt inloggen.

Informatie opvragen en aanleveren via NWB Online
Ook het opvragen en aanleveren van informatie gaat straks volledig via NWB Online. Wanneer wij naar aanleiding van uw aanvraag extra informatie of documenten opvragen, ontvangt u een e-mailnotificatie dat er een bericht hierover klaar staat in NWB Online.

Al uw berichten staan in uw berichtenbox in NWB Online en vindt u via de knop ‘Mijn berichten’. Het laatst verstuurde bericht komt ook in de betreffende aanvraag te hangen. In de aanvraag heeft u vervolgens de mogelijkheid om de gevraagde informatie en/of documenten aan te leveren via het opmerkingenveld in de aanvraag en/of via het uploaden van documenten.

Wanneer u alle gevraagde informatie heeft ingevoerd en geüpload, klikt u rechts onderin de aanvraag op ‘Aanvullende informatie verzenden’. Wij nemen uw aanvraag dan verder in behandeling. 

De gedetailleerde uitleg van hoe dit werkt inclusief schermafbeeldingen vindt u in de aangepaste handleiding die vanaf maandag in NWB Online beschikbaar is.

Getekende aanvraag downloaden in NWB Online
Wanneer u voor digitaal ondertekenen kiest, ontvangt u op dit moment nog per e-mail de digitaal ondertekende aanvraag zodra deze volledig getekend is door uw klanten. Vanaf 20 mei a.s. ontvangt u dit document niet meer per e-mail, maar kunt u het wel downloaden in de aanvraag in NWB Online. 

Zo is de digitaal getekende aanvraag altijd beschikbaar voor u. Wanneer u gekozen heeft voor traditioneel ondertekenen, is het natuurlijk de bedoeling dat u zelf de getekende aanvraag in uw dossier houdt.

Vergoedingsoverzichten in NWB Online
Ook de vergoedingsoverzichten die u maandelijks ontvangt als u recht heeft op vergoeding worden niet meer per e-mail verzonden. U ontvangt een e-mailnotificatie dat uw nieuwe overzicht voor u klaar staat in NWB Online. Daar kunt u via de knop ‘Vergoedingsoverzicht’ uw nieuwe overzicht en alle eerder verstrekte overzichten bekijken.


Wijzigingen en verlengingen van de bankgarantie doorgeven via NWB Online
Wanneer u in een gestelde bankgarantie iets wilt aanpassen of als de bankgarantie verlengd moet worden, doet u dit in NWB Online. Open de betreffende bankgarantie en klik rechts onderin op de knop ‘Corrigeren’ of ‘Verlengen’. 

Het kan zijn dat bij bepaalde aanpassingen die u invoert, gevraagd wordt een aanvullend document te uploaden zoals een koopovereenkomst. Na het aanpassen van de gegevens en eventueel uploaden van aanvullende documenten, stuurt u de wijziging door en nemen wij deze in behandeling. Zodra de wijziging doorgevoerd is, ontvangen u en de notaris een bevestigingsmail hierover.

De gedetailleerde gebruikersuitleg inclusief schermafbeeldingen vindt u in de aangepaste handleiding die vanaf maandag in NWB Online beschikbaar is.

Nieuwe website
Tegelijk met alle aanpassingen krijgt onze website ook een nieuw jasje. Kijk dus vanaf maandag ook weer eens op https://www.nationalewaarborg.nl.

NWB Online vrijdag 17 mei na 18.00 niet bereikbaar
Om de verschillende wijzigingen rondom de AVG wet- en regelgeving in ons systeem te implementeren is NWB Online vrijdag 17 mei vanaf 18.00 uur niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 18 mei is NWB Online weer beschikbaar.