Up to Date 87 - Nieuw tarief bij hoge garantiebedragen en aanpassing acceptatiebeleid

De huizen- en hypothekenmarkt is constant in beweging. Regelmatig nemen wij daarom ook onze eigen spelregels en beoordelingscriteria onder de loep. Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen en toevoegingen op ons beleid. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

Vast tarief bij garantiebedragen boven € 100.000,-
Tot voor kort waren de garantiekosten bij een garantiebedrag boven € 100.000,- altijd op aanvraag waardoor u niet vooraf met de klant de prijs kon bespreken. Omdat transparantie in het adviesgesprek een streven van ons allemaal is, hebben we dit aangepast. 

Vanaf nu betaalt uw klant bij een garantiebedrag boven € 100.000,- 1% van het garantiebedrag. 
Deze prijsstelling is vanaf nu ook ingeregeld in onze digitale aanvraagmodules zodat de garantiekosten altijd zichtbaar zijn op het aanvraagformulier dat uw klant tekent.

Toch een bankgarantie bij bepaalde uitzonderingsgevallen
Voor bepaalde onderpanden en koopconstructies gaven wij tot heden geen bankgaranties af. Vanaf nu doen we dit wel, mits u een definitief aanbod in uw dossier heeft. Het betreft de volgende situaties:

•    Aankoop met Groningerakte
•    Aankoop woonboot
•    Aankoop recreatiewoning
•    Aankoop beleggingspand
•    Aankoop pand ten behoeve van particuliere verhuur
•    Aankoop met meer dan vier kopers

Heeft u één van deze situaties aan de hand en een definitief aanbod? Stuur dit aanbod dan mee met de bankgarantie aanvraag. Wanneer u nog geen definitief aanbod heeft, bespreek de situatie dan van tevoren met ons en wellicht kunnen wij alsnog een uitzondering maken.

Heeft u een ander afwijkend onderpand of afwijkende koopconstructie? Bel ons dan even en leg de situatie voor. Wellicht kunnen wij alsnog iets voor u betekenen.

Geldverstrekkers die geen renteaanbod afgeven
Bepaalde geldverstrekkers geven geen renteaanbod af, maar direct een definitieve offerte na beoordeling van de stukken. In dit geval kunt u de bankgarantie al aanvragen op het moment dat u een rentevoorstel of schermafbeelding van online rentevoorstel heeft.

Aanhouden koopovereenkomst bij invoeren aanvraag
Om uw aanvraag goed te kunnen beoordelen en een juiste bankgarantie af te kunnen geven, is het van groot belang dat u bij het invoeren van de aanvraag precies de gegevens aanhoudt zoals ze in de koopovereenkomst staan. 

Mocht er in onderling overleg toch iets verandert zijn (bijvoorbeeld het vervroegen of uitstellen van een datum), geeft u dit dan aan in het opmerkingenveld en voeg eventueel een bewijs hiervan toe als document bij de aanvraag. Zo kunnen wij uw aanvraag het beste beoordelen en ervoor zorgen dat de notaris een correcte bankgarantie ontvangt.

Nationale Waarborg en Advieskeuze.nl initiëren nieuw event (november 2019)
Op het financieel advieskantoor zorgt de binnendienstmedewerker al jaren voor het (eerste) klantcontact en een vlekkeloze administratieve afwikkeling van het adviestraject. De binnendienst is het visitekaartje van het kantoor. Een toekomstgerichte adviseur investeert de komende jaren in de omscholing van zijn administratieve binnendienst tot commercieel relatiemanager.

Daarom initiëren Nationale Waarborg en Advieskeuze.nl een nieuw event voor binnendienstmedewerkers. De organisatie van het event is in handen van Triple i (o.a. InFinance) en zal in november 2019 plaatsvinden. Meer informatie volgt in een aparte nieuwsbrief.

Opbrengst Swim for Tim 2019
Ook dit jaar hebben we dankzij uw hulp met onze Swim for Tim acties weer een geweldig bedrag weten op te halen. Mede dankzij de donatie van Nationale Waarborg van € 2,50 per gestelde bankgarantie van januari tot en met juni, de opbrengst van het beklimmen van de Mont Ventoux, het aantal verkochte couverts tijdens het Swim for Tim diner en de veiling kunnen we dit jaar een bedrag van € 106.576,- overmaken naar Stichting ALS. Zonder uw hulp en bankgarantie aanvragen was dit niet mogelijk geweest, enorm bedankt!

Op maandag 1 juli was bijna het volledige team van Nationale Waarborg aanwezig bij het Swim for Tim diner in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Dit jaar bereidden en serveerden Nationale Waarborg en FlexFront voor 190 gasten een heerlijk menu en vierden we met zijn allen het leven. Bekijk hier de videocompilatie van het diner.

Dit smaakt naar meer en de strijd tegen ALS is nog steeds niet gestreden, dus organiseren we volgend jaar weer een Swim for Tim diner. Zet 29 juni 2020 dan ook nu al in uw agenda. Inschrijven kan al via sponsor@swimfortim.nl.