Up to Date 88 - Nationale Waarborg onderdeel Sectorcollectief Duurzaam Wonen

Circa 80 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt slaan de handen ineen om de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt te versnellen. De sector leidt hiervoor dit jaar 80% van alle 10.000 hypotheekadviseurs in Nederland op tot Adviseur Duurzaam Wonen. De branchegenoten hebben hiervoor het Sectorcollectief Duurzaam Wonen opgericht plus de website adviseurduurzaamwonen.nl gelanceerd, waar professionals alle informatie over de opleiding kunnen vinden.

Nationale Waarborg is onderdeel van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen omdat wij geloven dat het van groot belang is dat zo veel mogelijk koopwoningen zo snel mogelijk verduurzaamd worden. Juist de hypotheekadviseur kan hier een grote rol in spelen. De hypotheekadviseur zit in de perfecte positie om verduurzaming mee te nemen in het adviesgesprek en zijn klant te stimuleren en te adviseren  hun (nieuwe) woning te verduurzamen. Daarom is de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen ontwikkeld. Lees hier meer over deze opleiding.

Lees ook het persbericht ‘Hypotheeksector draagt bij aan klimaatakkoord’

Wist u dat?
Sommige notarissen berekenen momenteel een negatieve rente over een gestorte waarborgsom. Een extra reden voor uw klant om een bankgarantie te laten stellen in plaats van de waarborgsom zelf te storten.

Bevrijdingsdag gesloten
Morgen, dinsdag 5 mei, is het Bevrijdingsdag en zijn wij de hele dag gesloten. Woensdag 6 mei staan wij weer voor u klaar!