Up to Date 81 - Rente-aanbod in uw bezit wanneer u een bankgarantie aanvraagt

Wij gaan er vanuit dat u, op het moment dat u een bankgarantie bij ons aanvraagt, een aantal documenten in uw bezit heeft. Welke documenten dit zijn, leest u in de Verklaring Tussenpersoon waar u bij het indienen van een aanvraag mee akkoord gaat. 

Eén van deze documenten is het rente-aanbod. Dit is omdat wij dan weten dat er een BKR toetsing heeft plaats gevonden en dat op basis van een bepaald inkomen een bepaald hypotheekbedrag geleend kan worden.

Maar wat als u nog geen renteaanbod heeft, bijvoorbeeld omdat uw klant een hypotheek wenst bij ING die geen renteaanbod afgeeft? Dan kunt u wachten tot u de definitieve offerte in uw bezit heeft voor u de bankgarantie aanvraag indient of u levert de volgende aanvullende gegevens aan:
•    Reden waarom er nog geen rente-aanbod is.
•    Draagkrachttoets uit uw adviessoftware waaruit op basis van inkomen het maximale hypotheekbedrag blijkt.
•    Inkomensbescheiden van uw klant(en), (salarisstrook en werkgeversverklaring).
•    Particuliere BKR toets van uw klant(en) waaruit een schoon BKR blijkt.
Na positieve beoordeling van deze stukken, geven we alsnog de bankgarantie af. 

Van Swim for Tim naar Klim for Tim
20 augustus 2017 overleed onze collega en vriend Tim van den Berg aan de gevolgen van ALS. In zijn nagedachtenis zetten we onze strijd tegen deze slopende ziekte voort. In 2016 en 2017 haalden we met Swim for Tim al ruim € 200.000,- op voor Stichting ALS Nederland. We zwommen tweemaal door de Amsterdamse grachten en afgelopen jaar organiseerden we samen met de FlexFront Groep de eerste editie van het Swim for Tim diner. 

Dit jaar beklimmen we op 31 mei met 41 man voor de actie Klim for Tim de Mont Ventoux. Met een hoogte van 1.597 meter betekent dit fietsend een afstand van 62 km en wandelend een afstand van 21 km. Onze collega’s en kanjers Francoise, Jan en Linda [LINKS naar hun pagina] gaan deze uitdaging aan. Help hen die berg op door ze te sponsoren.

Nationale Waarborg doneert ook dit jaar in de maanden januari tot en met juni € 2,50 per gestelde bankgarantie aan Swim for Tim. 

Swim for Tim diner
Met enorme trots kondigen we de tweede editie van het Swim for Tim diner aan op maandag 2 juli 2018. Als u er niet bij was vorig jaar dan heeft u echt iets gemist, maar is dit uw (tweede) kans! 
Het team van Nationale Waarborg en FlexFront Groep neemt voor één dag een restaurant over in het midden van het land. Onder begeleiding van een topchef koken wij voor u en serveren we een prachtig 4 gangen menu uit. Wij bieden u een unieke ervaring met een avondvullend programma dat geheel in het teken staat van Swim for Tim. 

Wij vragen een all-in bijdrage van € 150 per couvert. Dit volledige bedrag komt ten gunste van Stichting ALS Nederland. U kunt per couvert of per tafel reserveren. We hebben dit jaar plek voor 200 gasten en zouden het geweldig vinden als we u in de watten mogen leggen. U reserveert via sponsor@swimfortim.nl. Vermeld in de mail uw naam, het aantal couverts en het factuuradres. 

Lees meer over het diner en bekijk het filmpje van vorig jaar voor een sfeerimpressie van het diner.  

Veilingitems
Ook dit jaar willen we met de Swim for Tim veiling weer een mooi bedrag voor Stichting ALS Nederland ophalen. Daarom zijn wij op zoek naar gave veilingitems. Bekijk voor inspiratie de items van de veiling vorig jaar. Heeft u een veilingitem in de aanbieding? Stuur dan een e-mail naar sponsor@swimfortim.nl.