Up to Date 94 - Daarom duiken we er weer in

Wereld ALS Dag
Vandaag is het Wereld ALS Dag, de dag waarop wereldwijd stil wordt gestaan bij de dodelijke ziekte ALS. Er lijden ongeveer 1.500 mensen aan ALS in Nederland en elk jaar overlijden er hier 500 van en komen er weer 500 nieuwe patiënten bij. Omdat er nog steeds weinig bekend is over deze zenuw-spierziekte, is aandacht en onderzoek hard nodig en zwemmen wij op 29 augustus met een groot team mee met de Amsterdam Cityswim om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Met deze nieuwsbrief vragen wij jouw aandacht voor ALS.


Eerste gouden Sponsor 
De eerste sponsoren hebben zich al gemeld, wat zijn we hier blij mee! En we hebben onze eerste gouden sponsor binnen. Edward Zeevat van Zeevat Hypotheken & Verzekeringen doneert een bedrag van €2.000,-. Hij vindt het belangrijk om dit goede doel te sponsoren omdat hij in zijn omgeving te maken heeft gekregen met de spierziekte MS en gemerkt heeft wat onderzoek kan betekenen om zo’n ziekte beter behandelbaar te maken. Nu ook zijn collega de diagnose PLS (een soort beperkte vorm van ALS) heeft gekregen, is dit onderwerp voor hem actueler dan ooit.

Niet lang na de aanmelding van onze eerste gouden sponsor volgden ook Liberty Mutual Group en De Financiële Makelaar als gouden sponsoren. In een volgende nieuwsbrief besteden we meer aandacht aan hen. Aan alle sponsoren die zich al gemeld hebben, enorm bedankt! Ook weten welke sponsormogelijkheden er zijn? Bekijk ze hier.


Tussenstand opgehaald bedrag
Met de sponsoren die zich al gemeld hebben en de € 2,50 die wij voor elke gestelde bankgarantie doneren van 1 mei 2021 tot 29 augustus 2021, is er ondertussen al een bedrag opgehaald van ruim €10.000,-. Sponsor jij ons ook? Via de website van Amsterdam Cityswim kun je één van onze zwemmers of Nationale Waarborg rechtstreeks sponsoren.


Ons zwemteam
Het team kanjers dat dit jaar de grachten in springt, wordt steeds groter. De teller staat dit moment op 18 zwemmers en we verwachten dat er nog deelnemers bij komen. Wil jij die 2 kilometer door de Amsterdamse grachten met ons mee zwemmen? Meld je dan aan via marketing@nationalewaarborg.nl. Graag stellen wij een paar van onze zwemmers aan je voor:


Annabel Hazendonk 
Ze werkt nog niet zo lang bij ons, maar is al helemaal onderdeel van ons team. Ze hoefde dus ook niet lang na te denken toen we haar vroegen op 29 augustus met ons de grachten in te duiken.
Waarom doe je mee?
Het is heel belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar ALS. Toen ik via mijn werk van deze actie hoorde, twijfelde ik heel even want ik ben geen zwemheld, maar ik vind het top dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen. Het is een vreselijke ziekte en ik vind het goed en belangrijk om op deze manier geld op te kunnen halen voor onderzoek naar ALS.
Wat is je fijnste/mooiste herinnering/ervaring op of in het water?
Is eigenlijk een lekker koud spa roodje na een lange warme douche ;), maar ik maak nu graag plaats voor de Amsterdamse grachten.
Wat is je favoriete zwemslag?
Het liefst dobber ik op een luchtbedje aan de Griekse kust, maar tijdens de City Swim ga ik voor mijn tweede favoriet en dat is de schoolslag! 
En dan nog even dit:
Soms vraag ik me af wat ik me op de hals heb gehaald, net bij Nationale Waarborg komen werken en ik ga meteen mee de grachten in! Toch zin in! Ik zie jullie daar!


Loek Peters 
Dat is weer eens iets anders dan op een filmset staan. Deze ambassadeur van Stichting ALS Nederland trotseert graag met ons het woelige water van de Amsterdamse grachten.
Waarom doe je mee? 
Als Ambassadeur van Stichting ALS Nederland probeer ik overal ALS onder de aandacht te brengen.
Wat is je fijnste/mooiste herinnering/ervaring op of in het water? 
Samen zwemmen met mijn dochter.
Wat is je favoriete zwemslag?
Borstcrawl, maar ik kan hem niet goed.
En dan nog even dit: 
Ik roep iedereen op om te doneren.