Verzekering op de bankgarantie

Wanneer u extra zekerheid aan uw klant wilt bieden, verzekert u de bankgarantie voor slechts €25,-. U kiest eenvoudig voor de verzekering door in de digitale aanvraag het vinkje bij verzekering aan te zetten. De kosten van de verzekering worden opgeteld bij de garantiekosten en tijdens passeren bij de notaris op de eindafrekening verrekend.

 

Dekking

Met deze verzekering is uw klant verzekerd bij overlijden, ernstige ziekten, arbeidsongeschiktheid, onvrijwillige werkloosheid en echtscheiding. Als na het verlopen van de ontbindende voorwaarden de koop om één van deze redenen niet doorgaat en de bankgarantie ingeroepen wordt, dekt de verzekering het garantiebedrag. De verzekering loopt tot het einde van de looptijd van de bankgarantie bestaande bouw met een maximum van 13 maanden.

 

Certificaat

Wanneer u kiest voor de verzekering op de bankgarantie ontvangt u in NWB Online een verzekeringscertificaat met alle relevante gegevens. U kunt deze overhandigen aan uw klant.

 

Voorwaarden

  • U kunt alleen een verzekering sluiten op een bankgarantie voor bestaande bouw.
  • U kunt alleen een verzekering sluiten op een bankgarantie wanneer u een WFT-vergunning om te bemiddelen in vermogen heeft.
  • U kunt geen verzekering op de bankgarantie sluiten wanneer uw klant op het moment van aanvragen 65 jaar of ouder is.

De volledige voorwaarden van de verzekering vindt u hier:

Voorwaarden verzekering