oktober
2003

Oprichting Nationale Waarborg

2 oktober 2003 is de officiële datum waarop Nationale Waarborg is opgericht door Paul Wessels en Peter van den Broek.

Ondernemers Antoinette Kalkman en Patricia Boer starten vanaf hun zolderkamer met het verstrekken van bankgaranties.

Al vanaf dag 1 is het motto 'Gemak, service en snelheid' een vast gegeven.

Lees meer over het ontstaan van Nationale Waarborg en het proces.

Lees meer
januari
2004

Snelheid: samenwerken met Quion: Binnen 2 werkdagen een bankgarantie voor particulieren die een huis kopen, waarvoor de hypotheek verstrekt werd vanuit een van de Quion labels. 

november
2004

Service: het maximale garantiebedrag is verhoogd naar € 70.000

februari
2005

Service: product uitbreiding | bankgarantie voor nieuwbouw mogelijk

mei
2005

Service: samenwerken met DIN Hypotheekdesk

DIN Hypotheekdesk (Dutch Insurance Network) is een serviceprovider waarbij in 2005 ca. 700 advieskantoren zijn aangesloten.

Lees meer
november
2005

In dienst Lisanne Haksteen

februari
2006

In dienst Marjolein van Buuren

Lees meer
september
2006

Gemak: introductie Hypobox

Vanaf september 2006 is het mogelijk je aanvraag via Hypobox in te dienen. Je kunt direct het aanvraagformulier invullen en vervolgens afdrukken en faxen. Dit maakt het wel heel gemakkelijk om je aanvraag in te dienen. Deze stap was onze eerste stap van velen in het automatiseren van het aanvragen van een bankgarantie. 

Lees meer
januari
2007

In dienst Josina Pos

najaar
2007

Nationale Waarborg marktleider in het verstrekken van bankgaranties.

Service & snelheid: samenwerking met MarMer Taxaties.

Snelheid: intensieve samenwerking met KNB digitaal.

Gemak: introductie aanvragen via webmodule.

Service: stellen van garantiebedrag tot €100.000 mogelijk.

Service: samenwerking met Van Kampen Groep voor de NWB bankgarantieservice.

Lees het volledige verhaal achter het najaar van 2007.

 

Lees meer
januari
2008

Service: tijdelijke ORV dekking voor € 55

Per januari verzorgen we een tijdelijke overlijdensrisicodekking in de periode voor passeren, gedurende de looptijd van de bankgarantie. Deze voorlopige dekking voor het overlijdensrisico kan worden verkregen voor slechts € 55,-. De dekking gaat in zodra de bankgarantie is gesteld. Er is geen gezondheidsverklaring vereist.

Lees meer
oktober
2008

Nationale Waarborg bestaat 5 jaar.

Nationale Waarborg verkoopt de aandelen aan Nationale Borg Maatschappij.

Service: Nationale Waarborg verzekert de bankgarantie.

Service: VB Branche dag: jullie zijn nog niet van ons af.

2008: een opmerkelijk jaar, lees meer.

 

Lees meer
februari
2009

Service: verlaging van de tarieven

Vanaf 15 februari 2009 verlagen we het 1%-tarief naar een 0,9%-tarief. Ook de minimumprijs gaat naar beneden: van € 275 naar € 250. Nog een wijziging die we doorvoeren is de bemiddelingsvergoeding voor de adviseur. Met een nieuwe structuur heeft de adviseur de mogelijkheid om een netto product te bieden of voor een optionele bemiddelingsvergoedings te kiezen.

 

Gewijzigde wetgeving biedt ons de mogelijkheid voor een nog efficiëntere aanvraagprocedure. De handtekening van de klant op de garantieopdracht hoeft niet meer gecontroleerd te worden. De verantwoordelijkheid hiervoor verleggen we naar de adviseur. Dit is een vereenvoudiging van de aanvraagprocedure en stimuleert het gebruik van de webmodule. Een nieuwe stap in verdere optimalisatie van ons aanvraagproces.

Lees meer
juli
2009

Service: introductie Startersbankgarantie

Speciaal voor de startersmarkt ontwikkelen we in samenwerking met Koophuissubsidie.nl een Startersbankgarantie. Met deze nieuwe doelgroep hopen we de wat gestagneerde woningmarkt weer vlot te trekken. Koophuissubsidie is een maandelijkse netto vergoeding in de maandlasten, die kan oplopen tot circa € 170, die starters goed kunnen gebruiken.

De kosten voor de Startersbankgarantie bedragen € 165, ongeacht de hoogte van de garantiebedrag. Om gebruik te kunnen maken van de Startersbankgarantie mag de maximale koopsom niet hoger zijn dan € 163.625.

Lees meer
augustus
2009

Gemak: Bankgarantiesysteem Nationale Waarborg bij DAK

Intermediairscollectief DAK krijgt in samenwerking met ons een volmacht voor de bankgarantieservice ten behoeve van de ruim 1.450 bij DAK aangesloten kantoren. De volmacht is verleend op het BorgonLine systeem dat vervolgens is verbonden aan het Notarisnet.

Lees meer
februari
2010

Gemak: Reaal en Nationale Waarborg slaan de handen ineen voor de Reaal Bankgarantieservice

juni
2010

Nationale Waarborg speelt voor mooi weer

In de maanden juni, juli en augustus van 2010 houden we een zomeractie: De warme Waarborg Weken. De actie is gericht op zowel de consument als de adviseur. Voor de consument levert tijdens de zomermaanden een temperatuur boven de 25 of 30 graden een korting op, zodat het te betalen tarief lager wordt.

Voor de adviseur is er een andere extra. Bij elke bankgarantieaanvraag ontvangt het advieskantoor een ansichtkaart. Ontvangt het kantoor tijdens de actieperiode alle 6 de verschillende ansichtkaarten, dan is er kans op een trendy scooter. In totaal worden er 4 scooters weggegeven. De aftrap voor de zomeratie wordt op 8 juni tijdens het SEH congres gedaan.

Lees meer
november
2010

Gemak: WoonTrust Bankgarantieservice in samenwerking met Nationale Waarborg

december
2010

Service: Wie de schoen past, trekt hem aan

In de sfeer van Sinterklaas bedanken we het intermediair voor de samenwerking in 2010. Ondanks de crisis is Nationale Waarborg erin geslaagd in 2010 in marktaandeel te stijgen. Om het intermediair te bedanken voor hun loyaliteit zijn er 2 paar exclusieve schoenen in combinatie met een luxe hotelarrangement verloot.

Lees meer
maart
2011

Service: verzekerde bankgarantie 2.0

In samenwerking met verzekeraar ACE European Group ontwikkelen we begin 2011 de verbeterde verzekering op de bankgarantie, waarmee de consument zich kan verzekeren tegen overlijden, ziekte, onvrijwillige werkloosheid én echtscheiding. 

Naast de verzekerde bankgarantie 2.0 introduceren we ook de basis bankgarantie. Een pure netto variant waarvan de minimumprijs is verlaagd naar € 225. Deze basis bankgarantie kan alleen digitaal aangevraagd worden.

Lees meer
april
2011

Gemak: Hypodomus kiest voor veilige bankgarantie en geeft bankgarantie nog eerder af

Vanaf 1 april 2011 zit in elke Hypodomus bankgarantie standaard de verzekerde bankgarantie 2.0 ingebouwd. Zo biedt Hypodomus haar klanten extra zekerheid. Hypodomus werkt voor het stellen van haar bankgaranties al geruime tijd samen met Nationale Waarborg en intensiveert deze samenwerking door het inbouwen van de verzekerde bankgarantie. Ook geeft Hypodomus vanaf 1 april de bankgarantie in een nog eerder stadium af, namelijk vlak na het ondertekenen van de koopakte bij de makelaar.

Lees meer
augustus
2011

In dienst Annet Leijten

december
2011

Nationale Waarborg winteractie

Op 1 december 2011 starten de Winter Waarborg Weken voor klant en adviseur. De winteractie loopt tot 1 februari 2012. In de actieperiode bieden we de verzekering op de bankgarantie aan voor 0,9 % van het garantiebedrag, met een minimum van € 250, een korting van € 40.

In dezelfde actieperiode maken 20 adviseurs kans op deelname aan een Mysterie Date.

Lees meer
april
2012

Snelheid: Nationale Waarborg versoepelt acceptatievoorwaarden

Per 1 april 2012 zijn de aanvraagmogelijkheden van de bankgarantieservice uitgebreid. De basis bankgarantie kan nu naast de digitale route ook handmatig aangevraagd worden via een download op de website. Ook is het vanaf die datum mogelijk de bankgarantie al aan te vragen zonder dat er een hypotheekofferte aanwezig is. De aanvraag bankgarantie kan al worden gedaan wanneer deze begeleid wordt met een maximale draagkrachttoets. Nog een wijziging is dat het nu mogelijk is de administratie/bemiddelingsvergoeding toe te voegen aan de kosten van de basis bankgarantie. Deze veranderingen zijn het resultaat van de actie 'NWB luistert' waarbij wij aangesloten adviseurs hebben gevraagd naar hun wensen met betrekking tot de bankgarantie.

Lees meer
mei
2012

Service: introductie vernieuwde Startersbankgarantie

Per 1 mei 2012 introduceert Nationale Waarborg de vernieuwde Startersbankgarantie. De bankgarantie is bedoeld voor starters op de woningmarkt in combinatie met een  SVN starterslening. Starters hebben het op dat moment moeilijk in de markt en Nationale Waarborg biedt de helpende hand zodat de adviseur zijn startende klant een zeer gunstig geprijsde, snelle bankgarantie kan bieden.

De Startersbankgarantie heeft een vaste lage prijs van € 200 ongeacht het garantiebedrag.

Lees meer
juni
2012

Nationale Waarborg sportief de zomer in!

Opnieuw een leuke zomeractie: Nationale Waarborg laat zich van haar sportiefste kant zien tijdens de Waarborg Wedstrijd Weken. Vanaf 4 juni 2012 heeft de adviseur 3 maanden de tijd om het team van Nationale Waarborg, door middel van heuse spelerskaarten, bij elkaar te sparen. Met een compleet team maakt de adviseur kans op een professionele voetbaltafel.

Lees meer
maart
2013

Service: digitale aanvraagmodule uitgebreid

Per 11 maart 2013 is onze digitale aanvraagmodule uitgebreid met de mogelijkheid documenten te uploaden.

Lees meer
april
2013

Koning(in) gezocht

'Als ik 1 dag koning(in) was, zou ik...' Deze vraag staat centraal in de koningsactie van het voorjaar van 2013. In dit kroningsjaar wordt prins Willem-Alexander tot koning gekroond, en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. De adviseur die het beste, leukste en meest originele antwoord geeft op deze vraag wordt op 26 april tot koning(in) gekroond. De tot koning gekroonde adviseur wint een kasteelovernachting voor 2 personen, inclusief diner en ontbijt. Behalve een koning kronen we ook 3 prins(ses)en. Zij ontvangen ieder een dinercheque.

Lees meer
voorjaar
2013

Gemak: uitbreiding samenwerkingen

Het voorjaar van 2013 is voor de samenwerkingen een vruchtbaar voorjaar. We gaan samenwerkingen aan met: HypotheekCompany, FINIX en in de samenwerking met VCN United Capital (deze samenwerking bestond al), is nu ook de verzekerde bankgarantie aan te vragen.

Lees meer
juni
2013

HypoVak 2013 een groot succes!

HypoVak 2013 is een groot succes. Op 18 juni 2013 vindt de 8ste editie plaats in het Spant! te Bussum, waarvan Nationale Waarborg hoofdsponsor is. Zo'n 1.100 adviseurs bezoeken die dag de beurs. Een dag vol inspirerende sprekers en aan het einde van de dag loopt zelfs Twitter over van de reacties: 'Razend enthousiast over HypoVak'. 

Op de stand van Nationale Waarborg is een mobiele fotostudio geplaatst, waar bezoekers zich kunnen laten fotograferen. De foto kan ter plekke worden bewerkt tot een advertentie. De beste advertentie wint een plaatsing in een regionaal blad naar keuze. De winnaar van deze actie is Bart Karel Financiële Diensten, de advertentie is in september geplaatst.

Naar aanleiding van het succes van HypoVak schrijft Antoinette Kalkman de column 'Samenwerken voor dummies'. 

Lees meer
augustus
2013

Snelheid: acceptatiecriteria Startersbankgarantie versoepelt

Bij de aanvraag van een Startersbankgarantie dient altijd een kopie van het toekenningsbewijs van de SVn starterlening meegestuurd te worden. Vanaf heden kan ook worden voldaan met een kopie van het aanvraagformulier starterslening van de SVn. Hiermee spelen we in op de opgelopen wachttijden bij SVn, de toekenningsinstantie voor de starterslening. Omdat het toekenningsbesluit van de starterslening een vereiste was voor het stellen van de Startersbankgarantie, kon het halen van de in de koopakte gestelde datum voor de bankgarantie in het gedrang komen.

Lees meer
oktober
2013

Nationale Waarborg bestaat 10 jaar!

Oktober 2013 vieren wij ons 10-jarig bestaan. Een turbulent decennium waarin we hoogtijdagen en crisisjaren hebben meegemaakt. Een decennium met onvermijdelijk veel veranderingen. Eén ding is in die jaren onveranderd gebleven: ons rotsvaste vertrouwen in de rol van het intermediair als regisseur van het financieel huishouden van de consument.

Ter ere van ons 10-jarige bestaan publiceren we het boek Schuld & Boete. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar stichting Leven en Financiën (LEF). LEF stimuleert financieel bewustzijn van de consument.

Lees meer
november
2013

Schuld & Boete

Donderdag 28 november 2013 is de datum waarop we het boek Schuld & Boete lanceerden. Dit boek schreven we ter ere van ons 10-jarig jubileum. Een boek met 19 buitengewone alledaagse verhalen uit de praktijk van Nationale Waarborg. In de afgelopen jaren hebben we veel mooie, grappige, verdrietige maar vooral intrigerende verhalen vergaard. Want wat is nou eigenlijk een reden dat een hypotheek niet doorgaat en een bankgarantie ingeroepen wordt? En welke mensen zitter er achter zo'n dossier. Verhalen die vandaag de dag nog steeds actueel zijn.

Het boek is een succes: al binnen 2 maanden zijn we toe aan een tweede druk.

Lees meer
februari
2014

Service: samenwerking met Findesk

Vanaf 10 februari 2014 kan de adviseur via Findesk de bankgarantie van Nationale Waarborg aanvragen. Deze samenwerking levert de adviseur een flinke besparing van administratieve werkzaamheden op. Een flinke stap in efficiency.

Lees meer
maart
2014

Nationale Waarborg zoekt LEFgozers!

Nationale Waarborg introduceert de LEF-bankgarantie. Wij zijn al jaren trouw sponsor van Stichting LEF, maar vanaf maart 2014 is het voor de adviseur mogelijk een deel van de verkoop van de bankgarantie te doneren aan Stichting LEF.

Lees meer
april
2014

Het vuur van: ... Ode aan prachtige mensen

Juist omdat het uiteindelijk om mensen gaat wil VVP als vakblad graag de mens in de financiële sector laten zien. Er zijn zoveel prachtige mensen werkzaam in onze sector die iedere ochtend vol passie aan het werk gaan om hun klanten en hun collega's het beste te geven wat in hen zit. VVP start samen met Antoinette Kalkman de rubriek Het vuur van..., waarmee zij samen deze mensen een podium te geven.

In de allereerste uitgave die verschijnt van deze rubriek komt onze collega Marjolein van Buuren. Lees het volledige artikel.

Lees meer
mei
2014

In dienst Francoise van der Wacht

zomer
2014

Nationale Waarborg zomeractie 2014

Om de consument goed te kunnen informeren vroegen wij in 2013 aan Eerstestap.nl een animatiefilmpje te maken over de bankgarantie. En daarop aansluitend bedachten we in de zomer van 2013 een ludieke zomeractie.

 

De opdracht was als volgt: Informeer je klant over de bankgarantie en plaats de video 'wat is een bankgarantie?' op je eigen website. Het advieskantoor met de meeste views aan het einde van de actieperiode, wint een op maat gemaakte video van Eerstestap.nl (nu: Dialog Group). In oktober werd de gelukkige winnaar bekend gemaakt: Op Maat Hypotheekadvies uit Purmerend.

Lees meer
juli
2014

Service: Nationale Waarborg en Overbruggingsverhuur.nl introduceren de huurwaarborg

Ondanks dat de woningmarkt in de lift lijkt te zitten, is er nog steeds een grote groep mensen die het niet aandurft een nieuwe woning te kopen. Dit komt doordat er een kans bestaat dat ze met dubbele lasten opgezadeld worden wanneer de oude woning niet (snel genoeg) verkocht wordt. De huurwaarborg zorgt ervoor dat deze mensen de te koop staande woning kan verhuren onder de Leegstandwet met toestemming van alle geldverstrekkers én met de zekerheid dat de huur altijd voldaan wordt. De huurwaarborg is een samenwerking tussen Nationale Waarborg en Overbruggingsverhuur.nl.

Lees meer
september
2014

Nationale Waarborg exclusieve bankgarantieleverancier van MUNT Hypotheken

Dit najaar waait er een frisse wind door de Nederlandse hypotheekmarkt met de introductie van het nieuwe Nederlandse hypotheeklabel MUNT Hypotheken. MUNT Hypotheken concentreert zich alleen op hypotheekverstrekking. De benodigde bankgaranties in een MUNT hypotheekdossier worden verstrekt door Nationale Waarborg. Gemak, service en snelheid in het kwadraat!

Lees meer
oktober
2014

In dienst Linda Bogaars

Lees meer
mei
2015

Nationale Waarborg lanceert nieuw portaal NWB Online

Na een maandenlange voorbereiding is eindelijk het moment daar voor de lancering van ons nieuwe portaal NWB Online. Groot voordeel en mooi nieuws is dat we niet alleen een nieuw portaal introduceren, maar ook de digitale ondertekening van de bankgarantie. Dit zorgt ervoor dat vanaf dit moment ons gehele proces digitaal verloopt. Ook op een aantal andere vlakken is het aanvraagproces verbeterd. Zo werkt de adviseur de gehele aanvraagprocedure in één invoerscherm en hoeft hij niet meer te wisselen tussen verschillende schermen. Het nieuwe portaal is onderdeel van een totale revisie van het operating system van Nationale Waarborg.

Lees meer
mei
2016

Service: een kijkje in het brein van de consument

In samenwerking met een aantal partners laten we een neurencise onderzoek uitvoeren naar het brein van de consument én de adviseur. In het onderzoek zijn de onbewuste verwachtingen onderzocht die de consument heeft van de adviseur én wat de adviseur zelf denkt dat de consument van hem verwacht. Ook is er voor het eerst in de geschiedenis wetenschappelijk onderzocht wat er in het brein van de consument gebeurt gedurende verschillende fases van het hypotheektraject. De uitkomsten zijn voor een groot deel verrassend te noemen en kunnen adviseurs helpen om meer klanten voor zich te winnen. Dit onderzoek wordt gepresenteerd tijdens HypoVak, waar wij met partners aanwezig zijn met een stand met een levensgroot hoofd. Het onderzoek nog eens teruglezen.

Lees meer
september
2016

ALS actie voor Tim en alle anderen

In het najaar van 2015 krijgt onze collega Tim van den Berg de diagnose ALS. Onze machteloosheid zetten we om in daadkracht en het jaar 2016 staat dan ook in het teken van allerlei acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. We trekken alles uit de kast: we organiseren een wijnproeverij, halen lege flessen op, verzamelen oude mobieltjes en trainen vooral veel om in september 2 kilometer te kunnen zwemmen tijdens de Amsterdam City Swim. Op 11 september is het zo ver. We zwemmen met een groot team, inclusief Tim, 2 kilometer door de Amsterdamse grachten. De opbrengst van al onze inspanningen is € 108.597.

Lees meer
maart
2017

Nationale Waarborg lanceert nieuwe website

september
2017

ALS actie voor Tim en alle anderen

Dit jaar pakken we onze actie wat anders aan. We zetten een groot diner op voor onze klanten, waarbij onze collega's in de keuken het eten voorbereiden en uitserveren. Dit doen we op 3 juli 2017 in de Glazen Ruimte in Maarssen, compleet met veiling en muziek. Het is een top avond.

Op 20 augustus 2017 overlijdt Tim op 49 jarige leeftijd. We zijn intens verdrietig. We sluiten het bedrijf voor een dag op zijn begrafenis.

We hebben Tim een belofte gedaan: We stoppen niet voordat er een oplossing is tegen ALS, daarom gaan we door: op 3 september zwemmen we nog een keer de Amsterdam City Swim. Opnieuw 2 kilometer door de Amsterdamse grachten.

De opbrengst in 2017 is € 95.346.

Lees meer
december
2017

Gemak: nieuwe ontwikkeling Scenario Advies

Vanuit je aanvraag in Scenario Advies wordt je automatisch ingelogd in NWB Online om je bankgarantie aan te vragen zodra je het hokje 'Bankgarantie' aanvinkt. De aanvraag wordt automatisch aangemaakt en de gegevens worden zoveel mogelijk aangevuld uit de adviessoftware. Scenario Advies is het huidige DIAS Advies.

Lees meer
juli
2018

ALS actie voor Tim en alle anderen

In 2018 willen we een nieuwe uitdaging aangaan. We besluiten met een groot team te gaan trainen om mee te doen aan de Tour du ALS. Lopend of op de fiets, maar sowieso 22 kilometer bergopwaarts. Net nadat we op 31 mei 2018 van start zijn gegaan aan de voet van de Mont Ventoux breekt er een waar noodweer uit in het gebied rond de berg. Het is doodeng en gevaarlijk en daarom voor het hele team beslist noodzakelijk om niet naar boven te gaan. We zijn teleurgesteld, maar niet minder slagvaardig.

Naast de Tour du ALS hebben we nog een uitdaging te gaan. 2 juli 2018 is er opnieuw een in de Glazen Ruimte in Maarssen. Wij koken en serveren, onze gasten genieten. We halen opnieuw een geweldig hoog bedrag op € 125.000. We zijn super trots!

Lees meer
juni
2019

In dienst Louise Bergman

juli
2019

In dienst Roxane Eijpe-Heemstra

juli
2019

In dienst Thalita Agterberg

juli
2019

ALS actie voor Tim en alle anderen

Nadat we in 2018 de top van de Mont Ventoux niet konden bereiken, proberen we het in 2019 nog een keer. Het team traint opnieuw vele uurtjes. Op 29 mei 2019 gaan we wederom van start bij de Tour du ALS. Maar de weergoden zijn ons niet gunstig gezind. Ook dit jaar is het zo stormachtig op de top, dat het te gevaarlijk is om de top te bereiken, slechts een aantal mensen uit ons team lukt het hierdoor om de top te bereiken.

 

Antoinette schrijft over deze reis naar de top elke dag een blog:

Klim for Tim | dag 1

Klim for Tim | dag 2

Klim for Tim | dag 3 - Bloggen vanaf de Mont Ventoux

Klim for Tim | dag 4 - Met 80 km per uur de berg af

Klim for Tim | dag 5 - Vier het leven

 

Het diner is dit jaar op een andere locatie. Vanuit het Leerhotel het Klooster in Amersfoort vieren we op 1 juli 2019 ons diner. Een warme avond, vol met entertainment, lekker eten en drinken. We genieten ervan. En de opbrengst dit jaar? Die is maar liefst € 106.877

Lees meer
november
2019

Eerste editie HypoTop

HypoTop, dé vakbeurs voor de binnendienst, heeft een succesvolle eerste editie in 2019. Vele enthousiaste binnendienstmedewerkers wisten hun weg te vinden naar Spant! te Bussum waar zij werden ondersteund in hun vakgebied tijdens vele masterclasses door experts en specialisten. Dankzij een unieke samenwerking binnen de financiële dienstverlening (o.a. Nationale Waarborg, Advieskeuze.nl en TRIPLE i) zijn HypoTop en het bijbehorende platform ClientOfficer.nl uit de grond gestampt om de binnendienstmedewerker te ondersteunen in de transitie naar de toekomstgerichte commercieel gedreven functie van Client Officer.

Lees meer
december
2019

Gemak: samenwerking met De Hypotheker

Alle 180 vestigingen van De Hypotheker kunnen vanaf half december gebruik maken van een speciaal arrangement voor het aanvragen van bankgaranties voor bestaande bouw en nieuwbouw via Nationale Waarborg. Alle vestigingen van De Hypotheker kunnen via een online portaal digitaal de bankgaranties aanvragen. 

Lees meer
februari
2020

Wat een jaar!

2020 is natuurlijk het corona jaar. Gelukkig werken wij al gedeeltelijk vanuit huis, dus we kunnen zonder al te veel problemen goed doorwerken. En dat is ook nodig. De huisenmarkt gaat in dit jaar en in 2021 volledig op zijn kop. Alle records worden gebroken. Ook wij draaien op volle stoom.

Lees meer
maart
2020

Service: de geboorte van de digitale collega

Digitale collega's geven extra handjes die nooit moe zijn, 24/7 actief zijn, vragen beantwoorden, formulieren invullen en zelfstandig orders kunnen schrijven. Terwijl de digitale collega werkt, kan het advieskantoor zich richten op de klantrelatie. In aanloop naar het vakevent HypoTop wordt in 2020 door Eerstestap.nl, Nationale Waarborg en twaalf advieskantoren een digitale collega ontwikkeld die de binnendienst gaat ondersteunen bij het klantbeheer. Inmiddels is de digitale collega tot een volwaardige collega uitgegroeid.

Lees meer
november
2020

In dienst Hilone Dinnissen

Lees meer
december
2020

In dienst Annabel Hazendonk

januari
2021

In dienst Monique van Es

juli
2021

Gemak: vraag je bankgarantie aan in Accelerate via HDN

Vanaf juli 2021 is het dan zo ver, onze bankgarantie zit ook in Accelerate en kan via HDN snel en makkelijk worden aangevraagd.

 

In Accelerate kun je in je dossier een bankgarantieproduct aanmaken dat al gevuld wordt met de gegevens uit je dossier. Je vult zelf nog de ontbrekende gegevens aan en vervolgens loopt de rest van het proces zoals het (digitaal of traditioneel) ondertekenen en indienen in Accelerate via HDN. Dat is gemakkelijk en snel!

Lees meer
augustus
2021

ALS actie voor Tim en alle anderen

In 2020 gooide corona roet in het eten en er zijn geen acties. Als het er op gaat lijken dat dit zich in  2021 gaat herhalen, passen wij onze actie aan. Onder het mom Een nat pak voor ALS, wordt het een kleinschaliger evenement, maar daarom niet minder leuk of doeltreffend. Op 29 augustus duiken we met een team in de Loosdrechtse Plassen onder de naam Wij duiken er weer in. Uiteindelijk met weer een mooie opbrengst: € 80.584

InFinance helpt ons en verzorgt een zomerspecial die door de financiële branche gevuld wordt en geheel aan ALS gewijd is.

InFinance ALS zomer special magazine 2021 

Lees meer
oktober
2021

In dienst Marianne Edeling

november
2021

Service: introductie BankGarantieZeker

Voorafgaand aan de koop van een woning lanceren wij een bankgarantiecertificaat voor kopen zonder voorbehouden. Met BankGarantieZeker ontvangt de potentiële koper via de financieel adviseur een certificaat als extra zekerheid dat de bankgarantie wordt gesteld zodra een koopovereenkomst wordt getekend. Nationale Waarborg hoopt hiermee de klant te ondersteunen in het onderhandelingsproces.

Lees meer
februari
2022

Service: introductie verzekerde nieuwbouwbankgarantie

Voorheen was het alleen mogelijk een verzekerde bankgarantie aan te vragen voor bestaande bouw. We zien dat er in de markt behoefte is aan een verzekerde bankgarantie voor nieuwbouw. Daarom hebben we ook dit mogelijk gemaakt en is het vanaf februari 2022 dan ook echt mogelijk om voor nieuwbouw een verzekerde bankgarantie aan te vragen.

 

Een andere verbetering die we hebben doorgevoerd op de verzekering is dat de leeftijdsgrens van 65 jaar is vervallen.

Lees meer
juli
2022

Service: nu ook aanvragen in Elements via HDN mogelijk

Een mooie toevoeging is dat je vanaf juli 2022 je bankgaranties onder alle labels van Nationale Waarborg via Elements kunt indienen. Efficiënter omdat je aanvraag nog maar via één portaal verloopt. Dat levert je tijdwinst op!

Lees meer
augustus
2022

ALS actie voor Tim en alle anderen

Voor de derde keer gaan we de uitdaging aan om mee te doen met de Tour du ALS. Dit keer met een grote groep wandelaars en een klein aantal fietsers. 9 juni 2022 gaan we van start, dit keer met het team Op naar de top voor Tim, Monique en alle anderen. Het zit niet mee, want opnieuw bereiken we de top niet vanwege slecht weer. Het is koud boven en er waait een harde wind. Het is een emotionele tocht.

27 augustus 2022 organiseren we voor de tweede keer ons zwemevent: Wij duiken er weer in voor Tim, Monique en alle anderen. Ook dit jaar zwemmen we de twee kilometer in de Loosdrechtse Plassen. We sluiten de dag af met een veiling die een waanzinnige opbrengst heeft. Bekijk de aftermovie van 2022. Dit jaar hebben we een recordopbrengst: € 163.500

Ook InFinance steunt onze actie opnieuw en in samenwerking met VVP komt het dit jaar opnieuw tot een hele mooi ALS zomerspecial magazine. 

Lees meer
oktober
2022

Service: ontwikkeling rapportage in NWB Online

Een mooie nieuwe ontwikkeling, waar we enorm trots op zijn. Vraag jij je wel eens af hoeveel bankgaranties je per jaar bij Nationale Waarborg aanvraagt en of dit overeenkomt met het aantal in voorgaande jaren? Is het aantal gezakt of juist gegroeid? Deze informatie kan je vinden in ons portaal NWB Online. In het hoofdmenu staat een nieuwe oranje knop: Rapportage.

Lees meer
April
2023

Service: Aanvragen via Figlo

Vanaf april is het ook mogelijk om in Figlo je aanvraag via HDN te laten verlopen.

Lees meer
mei
2023

In dienst digitale collega Marjolijn

15 mei 2023 introduceren we een nieuwe manier van digitaal ondertekenen.

 

Deze nieuwe manier van digitaal ondertekenen kent een eenvoudiger proces. Onze digitale collega Marjolijn helpt jouw klant volledig door het digitale ondertekenproces heen. Dit maakt het duidelijker en makkelijker voor de klant.

Lees meer
juni
2023

Service: Een cadeautje voor onze trouwe klanten

In de week van 22 juni hadden we een spectaculaire nieuwsbrief te delen. Een cadeautje voor onze trouwe klanten. Aan de hand van een persoonlijk, interactieve video deelden we met een groot deel van onze klanten interessante data over de samenwerking tussen het kantoor en Nationale Waarborg. 

Lees meer
september
2023

Jubileumfeest & ALS actie voor Tim en alle anderen

Op zaterdag 9 september vieren we bij Ottenhome beachclub in Kortenhoef ons 20 jarig jubileumfeest. Samen met familie, vrienden, collega’s en relaties vieren we een fantastisch feest. Tijdens deze dag zwemmen we met het team ‘We duiken er weer in’ opnieuw 2 kilometer in de Loosdrechtse Plassen. De opbrengst € 33.892,-  gaat opnieuw naar Stichting ALS Nederland.

Uit de samenwerking met InFinance en  VVP komt opnieuw een heel mooi ALS zomerspecial magazine.

Lees meer
oktober
2023

ALS Financieel Diner

Het eerste ALS Financieel Diner op 31 oktober 2023 is een groot succes. Dankzij 180 gasten aan tafel, 45 financials in de keuken en de bediening, een geweldige opbrengst van de veiling, wordt een totaalbedrag van € 214.694 opgehaald voor Stichting ALS Nederland.

Meer weten over het ALS Financieel Diner? Kijk op alsfinancieeldiner.nl

Lees meer
November
2023

In dienst Nathalie Vogt